Välkommen till ”An Evening in Grace” – Vårdagjämningen – 20:e mars 2017

Postad den 13 Feb, 2017 i Nyheter | Inga kommentarer »

Stig i flödet av glädje.

Kvällen den 20 mars kl 18-21 ger vi dig en möjlighet att ta klivet in i en ström av glädje. För att ge stöd och förståelse i en tid av förändring håller vi ett flöde av guidade meditationer blandade med toner av Eva Fasth och hennes cello.

Vi håller till i Tempelriddarordens sal på Kammakargatan 54-56 i Stockholm. Energimässigt kommer vi tillsammans att bilda en vågrörelse som påverkar det kollektiva medvetandet att släppa energierna som inte längre hjälper oss att vara i glädje, frid och kärlek. Det betyder att vi i våra liv hela tiden stöter på hinder och glömmer bort möjligheten att välja glädje som en grundkänsla.

Du läker samtidigt vad som hindrar dig och du får dina energier balanserade. Varje gång du stannar upp ger du plats för dessa fina flöden att alltmer stiga in i din egen energi och göra dig lätt till mods och full av frid och kärlek. Vi bjuder in dig att med hjälp av de helande energierna bygga upp ett större flöde av glädje och lättare etablera den i din vardag.

Ta chansen och stäm av den sanna vibrationen av glädje i ditt liv.

Den här kvällen är vårdagjämningen som allra starkast. I den energin får vi ta emot ett flöde av nya vibrationer som nu strömmar ner till oss från universums mittpunkt. 
Många har väntat på den här tiden då stora flöden förlöses. Vi behöver förstå vilka vi är och vara i vår kraft. I takt med vad som är tänkt för oss utvecklingsmässigt har vi nu kommit till en plats i oss själva där energierna får ett utrymme och flöden blir tillgängliga som vi tidigare varit avskärmade från. Dualiteternas tid lägger sig och enhetsenergin stadfästs tydligare överallt.

Dessa större flöden av ljus kraft når alla på jorden, men det är inte alla som är redo att ta emot dem och förstå hur de är. Vi har också varit avskärmade från att tro på oss själva som begåvade och fina, och nu kan separationen få möjlighet att läka på alla nivåer.

Varje individ tar emot energin på sitt individuella sätt. En del läker lite extra, andra får en ny kraft inombords, några vill mer och tydligare ta helt nya steg. Men framförallt handlar energierna om hur tillgänglig glädjen blir när vi släpper skyddsmekanismerna. Dessa skyddsmekanismer har hållit oss fast vid rigida tankar som vi normalt sett kallar problem.

Allt är ett och drivs av varje individs egen mognadsprocess. Själen vet hur det ska kännas. Du som individ har en djupare förståelse för vad du behöver för att komma vidare när du stannar upp och lyssnar inåt och låter dig vara still. Det är i stillheten saker och ting finner sin egen lösning.

Därför kommer vi under kvällen att ta emot en sekvens av olika sorters meditationer som är av helande karaktär. Den ena läker dig i sju olika riktningar, en andra reglerar dina chakror med avseende på vad du har satt för intentioner, en tredje ger dig en balanserande energi som också stärker dig och puttar dig lite mer framåt i din självkänsla. Denna kväll ger dig ny energi för ett halvår framöver.

Kvällens flöde stärks av tonerna Eva Fasth förmedlar med hjälp av sin cello. Den helande vibration som Evas händer förmedlar är i perfekt harmoni med kvällens meditationer. 

Kvällen är i samverkan mellan Bee Thufvesson, www.hjartskap.se, Caroline Cernesl, www.hjartskap.se, Marie Mauritzon, www.mariemauritzon.se , Ralph Jenkins,www.verusanimus.com samt Eva Fasth, www.soullife.se

Biljetterna köps i förväg enligt nedan och kostar 350:-.

Tid: 20 mars, kl 18:00-21:00
Pris: 350:- 
Biljettköp och Anmälan: Maila din anmälan till bee@hjartskap.se. Du behöver få din anmälan bekräftad.

Sätt därefter in 350:- på bg 5387-8229
(Lifeguide Bee Thufvesson) eller Swisha till 123 23 60 337  senast den 13 mars. Märk betalningen med ditt namn.

Inbetald avgift säkerställer din plats.
(Betalning på plats sker undantagsvis och i mån av platstillgång.)

Plats: Tempelriddarna, Kammakargatan 54-56, Stockholm – T-Rådmansgatan

Varmt välkomna!

Bee, Caroline, Marie, Ralph och Eva

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Dags att flyga?

Postad den 25 Aug, 2016 i Nyheter | 1 kommentar »

20160807_064705-1

Ibland kommer en människas utveckling i det inre i fokus. Vi är alla där och ingen går utan utveckling i livet. Då och då kommer vi in i en fas av svårare passager och behöver våra vingar som kan lyfta oss genom en sådan passage.

I flera år nu har jag fått förstå de principer som är en grund för hur vi växer och utvecklas. Allt som oftast blir vi missmodiga och slår på oss själva, eftersom vi inte klarar det vi normalt klarar under en sådan passage. Det är din kraft som tar dig framåt. Din egen vise inre vägledare hjälper dig på vägen.
Du kan intuitivt förstå hur det ska vara.

När jag själv var i en sådan smal passage, som jag tyckte tog enormt med tid och också all min kraft att jag knappt stod upprätt ibland, var min inre vägledning mycket tydligare än förut. Jag fick förstå allt möjligt och upplevelsen av att krackelera och falla ihop som ett skal och samtidigt blir uppbyggd som en ny figur inifrån och ut, var en bild som visades i mitt inre och jag tog fasta på den.

Varje vecka såg jag bakåt och tog till mig det jag såg eftersom jag såg stegen, dvs mina egna fotspår och upplevde hur jag kommit vidare vecka för vecka.

Jag fick också lära mig allt möjligt, men där jag stod just då kunde jag inte se detta som vackert eller begåvat. Ideligen slog jag på mig själv och gjorde mig ”bortglömd”. Jag undanhöll allt från mig själv.

Idag ser jag hur mycket jag lärde mig. Jag ser att den passagen var mycket viktig för min fortsatta utveckling att jag vet att utan den skulle jag inte vara den jag är idag. Den omdanade mig.

Varje gång jag möte individer i mina konsultationer påminns jag om den tuffa tiden, men jag vet att varje individ har en egen inre vägledare som hjälper personen att gå vidare. Jag känner smärtan i att hålla sig undan och känner till det faktum att vägen känns evigt lång och krokig. Jag vet också att det är tufft med ensamheten som följer med, eftersom varken ork eller lust finns att ”vara med”. Idag väljer jag. Jag kan inte vara med på allt. Jag behöver fler egna stunder på daglig basis och jag vet att jag behöver harmoni och balans. Varje dag är en sådan balansakt även om det gått flera år.

Men min vetskap om att en ny takt infunnit sig är bra och att den takten är min egen. Ibland har jag svårt att acceptera att stanna upp och avbryta allt mitt i för att samla ihop mig på nytt. Det är en prövning att avstå från att gå in i stress-tänket igen. Det är så smittsamt och vi har kollektivt lärt oss att det behövs och då känner jag mig som kärringen mot strömmen.

Jag övar mig istället på att ha luft emellan det jag gör, kalla det ställtid. Och jag övar mig i att acceptera att jag också gillar att då och då dra på och hålla igång, men jag gillar också att vara helt ledig och ge plats för glädje och samvaro. Förut såg jag inte hur jag faktiskt höll mig undan från samvaro, eftersom den kom ovanpå allt det andra jag trodde att jag måste göra. Det blev till slut en flykt in i görandet.

Valen är det som styr min kraft. Att jag nu gör på ett annat sätt är INTE ett sjukdomstillstånd.
Det är en normalisering som har skett. Tidigare trodde jag på det jag lärt mig och nu får jag uppleva hur jag är egentligen. Jag har normaliserat mig och mår bra. Det blir aldrig som förut, eftersom det skett en utveckling och den går aldrig bakåt utan endast vidare.

Jag hittade i mitt inre något som är större än jag. Något som handlar om flöden och hur vi själva behöver välja vår väg och att det finns hjälp att få längs vägen. Jag litar på mitt inre och vet att jag alltid finner ett ord på vägen och ger det också till andra som känner att de vill ta emot det. Men ibland kommer det upp i mig att man tar bort sin egen kraft när man inte litar på sig själv.

Genom att läka det som varit kommer man in i en ny omloppsbana och förstår bättre vem man är.

Jag hör de som säger att livet har inte blivit bättre, roligare eller gladare med utvecklingen. Och då tänker jag att det kanske finns mer att läka eller att ta in i sin process. Allt är inte lätt, men med en positiv tanke om att det kan jag klara att reda ut och förstå mekanismerna i den egna tillvaron blir det till slut bättre, lättare och gladare.
Jag citerar här en kär vän och kollega ”What ever happens remain positive.”
Tack för nu.

Bee 2016-08-25

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Postad den 21 Jul, 2016 i Nyheter | Inga kommentarer »

20160603_080431

En ny takt behövs. En takt som är din.

Jag lyssnade nyss på ett inlägg på FB, som berättade om ett test man gjort vid Stanford universitetet och testat vad som hjälper individer att vara kreativa och kommit framtill att kroppslig aktivitet utomhus är starkt kopplad till en ökad tillgång till vår kreativitet.

Med våra så kallade normala synsätt skulle man kunna tolka detta som att det hjälper en individ att hela tiden vara aktiv för att få ut mesta möjliga av sin kreativitet och därmed skulle det finas belägg för att hela tiden vara igång, vilket vi också är. Vi vet ju hur det känns.

Kanske det finns mycket mer än så att ta del av i den undersökningen, men jag vill belysa en viktig sak.

Varje vecka, ibland flera gånger i veckan möter jag individer som inte orkar. De förstår inte varför. De är så trötta och kan somna var som helst och ibland inte ens klara av sin vardag. Hur kan det här komma sig?

Det handlar inte om utmattningsdepression och liknande, utan om att vi trycker på i alla möjliga sammanhang där det inte ens behövs. En del skulle hävda motsatsen till ovanstående test och säga att meditation gjort dem mycket kreativa, eftersom hjärnan kommer ner i en annan rytm då de får slappna av i sina tankar och avstå pressen inifrån. Och kanske är det just det som händer vid en lagom aktivitet i naturen. Naturen har dessutom förmågan att balansera oss naturligt och allt detta handlar på något vis om balans. Att du finner din balans och vågar säga nej när du känner att du inte förmår.

Allt som oftast överbelastar vi oss själva tankemässigt. Den kreativa tanken är fri och låter sig testas i det inre innan den plan vi har gör att vi skrider till verket med någon av de tankemässiga riktningarna och skapar i det yttre. Med andra ord börjar skapandet i tanken som en liten punkt där du föreställer dig något du vill skapa. Den punkten vill ta form också i det yttre. Föreställningen om att vi behöver skynda oss hela tiden och trycka på i alla processer motverkar en hög, kreativ och inspirerande tillvaro

Här är det du som måste säga stopp. När du inte längre orkar vara mjuk mot dig själv och din omgivning utan hårdnar och säger emot och får den där inre känslan av ”jag vill inte”. Då vet du att du drivit dig själv över din egen gräns.

En ny takt behövs. En takt som är din. När du vågar känna in dig själv och utforska det där med ställtid, dvs att ta en liten paus mellan göromålen, då kan du lättare känna in din egen takt och bringa dig själv i en sorts balans utan problem. Den dagen du gjorde oavbrutet och tyckte att det var flöde gick bra, men flera sådana dagar radade på varandra tröttar och gör att din energi inte räcker till allt du vill i ditt liv.

Jag vet att detta är svårt eftersom jag själv gillar att göra och övar mig ständigt i att finna balans och ge mig själv en paus och inte splittra mig på för många olika saker samtidigt. Ändå är jag där titt som tätt och har dragit igång allt möjligt som sedan också ska landas och jag blir förvirrad i den splittring jag skapat.

Mitt råd mitt i sommaren är att ge dig själv tid mellan det du gör, låt dig tänka färdigt på saker och ting. Gör i din takt. Gör det som skänker dig glädje och följ din längtan och lust. Allt är bara nu, inte i morgon eller igår, utan nu. Det är nu du har chansen att vara kreativ, glad och lekfull.
Ibland vet man bara inte var man hittar det och då kan du tänka på hur du var som barn, att du ibland hade det tråkigt, eftersom du inväntade energin för något nytt.

Njut av sommaren!

Bee

21 juli 2016

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Gruppmeditation höstdagjämningen den 22/9 kl 18.30, Plats nära T-Rådmansgatan, Stockholm

Postad den 29 Maj, 2016 i Nyheter | Inga kommentarer »

images (5)

 

 

 

 

 

 

Den 22 september fyller vi aulan och gör ett helande arbete för Sverige som lyfter bort locket och låter godare energier flöda in.

Släpp det gamla och ta emot nycklarna som hjälper dig framåt i en ny tid.


Vi har blivit vägledda att samla minst 80 personer att gå samman i ett helande uppdrag. Genom kvällens program får vi en bättre bild av vad som sker i höst och vad vi kan göra som individer. Flödet under kvällen helar och renar i var och en samtidigt som vi hjälps åt att lyfta av blockeringar som hindrar oss som grupp att gå vidare. Hittills har vi lagt olika hinder i vägen för att bygga upp nya strukturer som hjälper oss mer än de gamla. Nu är det dags att öppna för nya flöden som stärker, utvecklar och är i samklang med helheten. Läs mer nedan.

 

Datum: 22 september 2016
Tid: 18:30-21:30, insläpp från kl 18.
Plats: Jordstrålningscentrum, Kammakargatan 56, Stockholm
Pris: 300:-/person
Bokning: Förboka din biljett genom köp på webshopen på hemsidan, Webshopen Meditation 22/9, senast den 12 september.

 

Program

  • Inledning
  • Hjärtaktivering med Ralph Jenkins (engelska). Läs mer om Ralph på www.verusanimus.com
  • SoulBodyFusion-process (SBF) med Marie Mauritzon. Läs mer om Marie på www.mariemauritzson.se
  • Guidad meditation med Bee Thufvesson där Ärkeängeln Metatron och Maitreya förmedlar energierna som stärker upp oss och balanserar våra kroppar. Det förmedlas en energi som lyfter vår vibration till en ny nivå. Läs mer om Bee på www.hjartskap.se och på www.lifeguide.se

Kvällen hålls i samverkan mellan Bee Thufvesson, Caroline Cernesl, Marie Mauritzson och Ralph Jenkins.

Varmt välkommen!

Bee, Caroline, Marie & Ralph

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Fritt fält

Postad den 22 Feb, 2016 i Nyheter | Inga kommentarer »

1931978_788135554642874_1772755268_n (2)

Dagens budskap från Lord Metatron:

Det finns ingenting du inte kan göra i livet, säger många. Men allt eftersom du förstår vem du är blir dina handlingar allt viktigare. Varför och för vem gör du vad? Det blir allt tydligare att du behöver känna en känsla av sammanhang och behöver hitta ett flöde där du samverkar med flera kring vad du känner är ditt högsta bästa. Många individer vet detta redan och har satt fart på den energin, men ibland tappar man kontakten med det man förstod en gång och att det känns som om man är på fel väg, emedan den väg du är på har du helt valt själv, både nu och innan du äntrade jordens liv här och nu.

När du väljer väg tar du den lättaste vägen när du väljer från ditt hjärta enbart. Så fort ditt huvud ska vara med och välja blir du helt satt i begränsningarnas fält. Ingenting där i din vänstra hjärnhalva kan tänka ut vad du kan vilja välja för väg som är sann för dig. Din väg kommer helt från hjärtat och ingen annan stans. Vad betyder annars det faktum att du väljer att gå med hjärtat och låta dig ledas därifrån?

Det finns många som efter ett tag då de gått på den vägen hittar i sitt inre en ny vinkel på allt de lärt sig och att flytta sig till en högre vibration är hur lätt som helst. Du har allt med dig. Allt i ditt inre är redan klart. Det är enbart dina farhågor och känslor som hindrar dig. Rena där och du får ett flöde som är mycket fint.

När vi säger rena kan du tro att det är krångligt, men bara för ett par år sedan var det en krångligare energi igång som inte gav den möjligheten som finns nu. Nu för tiden har energierna utvecklats till att genomströmmas av mycket höga vibrationer som läker oerhört fort och lätt. Ingenting behöver kämpas fram då du löser upp det som hindrar för dig. Det är enbart insikten att ta emot den förlösande energin som är till hinder för dig. Då och då stöter man på gamla djupare sår och fördämningar av sorg som behöver tas om hand och den energin finns också där lätt och på ett par dagar har du själv förlöst allt ihop.

Det största motståndet finns i din mentala förmåga att acceptera att du är gudomlig och att du har en helares förnämsta gåva att hela dig själv på vilket vis som helst. När vi säger vilket vis som helst menar vi att vad du än gör för att lösa upp de känslor du har som blockerar dig försätter det dig i en stadigare position i livet än du förmått att se så här långt.

Det är lätt att tro att detta inte stämmer. Men om du betänker hur du hittills klarat dig i livet har du efter hand hela vägen tagit hand om olika dilemman och löst upp dina farhågor fram tills nu. Det är lättare nu. Du kan släppa det som oroar, hindrar och ger rädslan kraft. Vad det än är.

De nya inflöden som nu strömmar mot er som mänsklighet är en fas av helande för er alla. Samtliga vill växa och förstå hur de ska kunna klara sig framöver. Detta är för er att känna in snarare än att tänka ut. Varje gång du tillsammans med andra blir helt fri något gammalt och hittar en grupp som kan finna er väg tillsammans lyfts dina energier till en plats där du kan verka helt fritt oavsett vad du ägnar dig åt. Inga rädslor finns där överhuvudtaget. Kan du tänka dig det?

Vad ska du tänka på då du inte har något att oroa dig för? Då blir det tomt i tanken och frid kommer in istället. Många har olika program i sig att man måste det ena eller det andra, men du förstår strax att inte heller dessa program behövs utan du kan lägga dem åt sidan. De har också tagit energi från dig.

Varje gång du sitter en stund med dig själv och ber om en energi som passar dig för dagen kommer du till den plats där du behöver vara.

Detta är Metatron, jag vägleder genom Bee Thufvesson ett tag fram över för de som är villiga att ta emot och prova sig fram i en helt ny vibration tillgänglig på jorden från februaris början. Flödet är mycket kraftfullt och när hjärnan kämpar tröttar du dig fort, men när hjärtat är med blir du lättare och får mer energi. Prova och se.

Ett fritt fält ger kraft och glädje.

2016-02-22 Bee Thufvesson

(Bilden är tagen av Tanja Sjöberg)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Det spelar ingen roll. Det är glädje som gäller!

Postad den 7 Feb, 2016 i Nyheter | Inga kommentarer »

images (1)

Nyligen köpte jag en väska. Jag har märkt att på den senaste tiden fyller inte inköp den glädje i mig som det brukade göra. Detta ser jag som en lättnad. Efter att jag skaffat väskan tänkte jag en del på om jag valt fel färg eller modell, men jag kom snabbt fram till att det spelar ingen roll. Den drivkraft jag känt i att hänga med i modet eller vara på ett särskilt sätt har förändrats. Jag gillar att klä mig så jag känner mig till freds med mig själv. Ibland vet jag inte hur jag ska klä mig. I det fallet förefaller färgen spela en större roll än modellen och känslan i mig är det viktigaste. Det ska vara något jag gillar mig själv i.
Men när det verkligen kommer ner till det väsentliga spelar inte det heller någon viktig roll.
Ja visst, det är ytan, det som säger något om mig, kan man tro. Det andra avläser om mig och tror kunna ge en bild av vem jag är. Egot vill gärna få oss att tro det och också tro att det är brist hos mig på väskor eller kläder i olika färger. Men när jag verkligen genomskådar mig själv då spelar det ingen roll. Det är redan bra som det är.

Jag undrade på morgonkvisten, då jag låg vaken och reflekterade i så där en och en halv timme innan jag bestämde mig för att stiga upp, om det finns något annat sätt att se på saken. Morgonreflektionerna är så härliga. Helt ostörd, innan andras ord eller omgivningens röster träffar mig, kan jag lugnt gå genom olika funderingar.

Det jag funderade på var hur den högre dimensionen i mig är då egot tystnar. Det jag förstod handlar om glädje. Det som gör mig glad sprider glädje omkring mig. Och varje gång jag istället för att köpa något nytt ger mig något annat av värde, såsom en fin stund med min man eller en aktivitet jag gillar, kommer en ny puff av glädje. Att välja något annat, prova något nytt ger flöde av glädje. Det behöver inte vara att våga det oväntade. Det kan vara att skriva något istället för att se på TV. Det kan också vara att hjälpa någon annan eller helt enkelt att vara.
Alla dessa små saker som ger mig en ny puff sprider också det till andra i omgivningen.
En nyinköpt sak däremot ska tas om hand, skötas om, förvaltas, rengöras…det följer med ett visst ansvar.

Egots röst vill gärna få mig att tro på brist, på jämförelser och på att modet är viktigare än annat.
Särskilt en vecka som denna och som kallas ”modeveckan”. Jag har märkt att det inte längre finns de där tydliga trenderna som fanns då jag växte upp. V-jeans? Utsvängda ben, eller raka? Kort eller lång kjol? Allt går ihop till ett. Det är befriande att släppa taget om allt jag trott på och som jag tagit som ett måste. Det ger mig frid.
Nu ska det vara lugg, hörde jag på tv och sa det till frisören. Hon hade ingen aning om det. Så var det inte i hennes värld.

Jag hörde härom dagen en kille berätta att han slutat med Facebook och börjat tälja. Hur härligt är inte det? Hur mycket välmående och glädje finns det i att tränga in i ett nytt intresse och hänge sig åt det istället för att lägga all tid på att läsa om andras eskapader? Det ger en viss glädje att följa vännerna, men jag träffar dem hellre personligen om jag verkligen funderar (så gott jag kan).

Vad gör dig glad? Vad gör dig lätt i hjärtat? Vad vill du lägga energi på i ditt liv?
Vad vill du ha mindre av och vad vill du ha mer av? Har du checkat ditt balanskonto vad gäller glädje?
Vad har du för glädjekällor? Och hur lång eller kort tid får du vara där?

Jag känner mig pånyttfylld med energi idag och känner att jag ska ägna min dag åt min man, en katt, en stund utomhus och sedan det jag gillar allra mest, dvs skapa något med mina händer.
Den gåvan fick jag mig tilldelad i livet och den lever i mig jämt. Jag kan inte vara för länge där.

2016-02-07 Bee Thufvesson

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Jag gillar att väva

Postad den 22 Jan, 2016 i Nyheter | 1 kommentar »

20150324_201841

Jag gillar att väva.
Dels själva arbetet och också det symboliska i att lägga ihop olika skikt av material och binda dem samman till en helt ny sak. Vi binder ihop allt det vi har med oss, det vi upplever och lär i livet till vår alldeles egna väv. Ibland lite knölig i kanterna, ibland är det flyt i processen och ibland ska ett trassel redas ut.
Vävning har många moment. Förarbetet är en stor del av det, men också skapandet som börjar med den lilla punkten som sedan i mitt inre byggs ut till att bli en idé för en matta, ett tyg, en kudde, en handduk och liknande.
Det behövs en tydlig tanke eller bild som med sin energi bär genom hela arbetet och som jag får se formas efter hand. Detta är inget man gör snabbt. Allt har sin takt. Ibland hårda dunk och ibland lätta och mjuka. Ibland mängder av fina trådar och ibland få och grova. Det gör mig glad. Jag kommer i balans.
Det finns en känsla av ursprung. Något som kopplar mig samman med människans naturliga väsen. 
Skapandet är så viktigt, vilken form det än har. Vi är så begåvade och jag med mig något i händerna som gör att jag gillar trådar, jag gillar fina och mjuka material. De lever i mina händer. Jag vet direkt då jag tar i ett sådant material. Mina händer kan söka sig till det utan att jag själv förstår hur.
För många år sedan då jag efter en tumultartad period kände att jag tappat bort just det här viktiga fann jag en låda i ett skåp som ledde mig tillbaka på vägen. Jag hade satt mig ned på golvet av ren utmattning. Min energi var långt ifrån på plats. Efter en stund blev jag varse att jag satt alldeles intill ett skåp. Jag öppnade en dörr och tog fram en skokartong som fanns där inne. I den kartongen låg ett gammalt handarbete och jag började repa upp det och drog i tråden gång på gång och en känsla av vällust spred sig i mitt inre. Den känslan gjorde att jag började leta fram mina textila material på nytt för att ge det en ny start i mig. Det var mycket jag lärde mig om mig själv och det fanns och finns mycket ro och glädje i de stunder jag använt för stickning, broderi, vävning, virkning, sömnad, tovning, färgning och liknande. Det här är en del av min värld.

2016-01-22 Bee

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

När du sitter alldeles still…

Postad den 22 Jan, 2016 i Nyheter | Inga kommentarer »

IMG_0654

När du sitter alldeles still och bara ÄR vill dina känslor reglera sig tydligt i ditt inre. Din kropp är vis och har en önskan om balans. När du lugnar dig reglerar du dig själv naturligt. För många är detta jättesvårt. Jag är en av dem som emellanåt känner hur det rycker och drar i mig då jag vill meditera. Jag är så programmerad i att göra och jag gillar det dessutom. Men jag har också förstått att varje gång jag är i kontakt med hjärtat löses det upp gamla känslor och jag får mer energi av mitt sanna jag. Den delen kan jag inte längre förbise. Det kommer saker inifrån. Det kan vara nya idéer eller något jag vet att jag behöver läka. Det kan vara en undran kring vad som ligger bakom att jag reagerade på ett särskilt vis eller hur det kan vara att jag kände mig avståndstagande i en viss situation. Det kan också vara ren längtan – en längtan efter att vara jag. Den där sköna känslan efter samstämmighet i det jag tänker, gör och vill som vibrerar helt med den jag är. I en sådan stund fylls jag med glädje, mjukhet och ny kraft. Det är där jag vill vara jämt.

2016-01-22 Bee Thufvesson

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Vila i januari

Postad den 18 Jan, 2016 i Nyheter | Inga kommentarer »

IMG_0036

I takt med de stora renande energierna som vi tar emot varje dag under hela januari vill också olika känslor och minnen få lägga sig. Vi utmanas att stå kvar neutrala och hela. Allt du kan göra för att frigöra dig från dina gamla identifieringar är toppen, eftersom du inte längre behöver identifiera dig alls med någonting annat än den du är i din själ. Och där behövs inte ens någon identifiering. Där är du rätt och slätt du. På alla sätt och vis. Själen har sagt dig att den vill växa och nu får du varsamt vila dig hel. Ju mer du släpper taget om att prestera, desto mer kan du få vara och ta emot allt och känna hur det kommer en ny kraft inifrån. Du är allt redan. Du är vis, stor i din själ och klokskapen kommer in på helt nya vis och finns redan i ditt hjärta. Där har du allt klart.

2016-01-18 Bee Thufvesson

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Den nya tidens förändringar

Postad den 18 Jan, 2016 i Nyheter | Inga kommentarer »

12388000_788135737976189_937401997_n

Varje förändringsprocess har nio större steg. Ett av de första stegen är kaos. Kaos är sällan kul eller ens spännande, men ofta nödvändig för att hitta nya vägar. När kaos lägger sig är en individ mer benägen att se nya möjligheter. De olika stegen som sedan följer är man inte helt medveten om, utan det är steg som sker mer eller mindre automatiskt. Det är delar i förändringens natur. Vi kan dock hjälpa till en del genom att se tiden an och medverka till att underlätta för kroppen genom att vila mer, ta fler egna stunder för reflektion osv, då den intensiva process som pågår är långt mycket mer än enbart en traditionell förändring. Vi höjs i vårt medvetande. En del är medvetna om detta medan andra åker med av bara farten. Det kommande året är förändringstakten ytterligare uppskruvad för att vi ska förstå mer och våga ta nya kliv.

Här följer tre olika perspektiv på den förändring som pågår i vår tid av medvetandehöjning.

Det första perspektivet
Hela världen är i en energihöjande fas. Varje dag strömmar det stormar från solen och energier från andra planeter i Universum. Jorden står just nu i centrum för dessa flöden.
Vi mår i allmänhet bäst utomhus, där vi får vara helt i balans med jorden och naturen. Man har sett samband mellan hur människor mår både fysiskt och psykiskt och hur starkt jorden vibrerar och svänger i det elektromagnetiska fältet. Vi som individer påverkas som bara den av jordens energier.
Detta betyder också att när du lugnar dig påverkar du som individ helheten. Du kan tro att detta i stort sätt saknar betydelse, men du kanske har hört historien om hur en fjärilsvinges slag i en del av världen kan bli förstärkt och till storm på andra sidan klotet? När du som individ sänker din hastighet kan också helheten bli lugnare och alla mår efter hand bättre.

I det här fallet är meditationen ett ypperligt sätt att helt ta hand om sig själv och ge kärlek till sitt eget väsen likväl som till jorden. Dessutom fungerar meditation som en stund då du är i stark kontakt med din själs visdom och kan i den stunden förstå hur du kan komma vidare. I en fas av förändring vet du ibland endast ett steg i taget. Ditt hjärta vet stegen. Ditt hjärtas intelligens är så mycket större än du lärt dig i skolan eller hittills i livet. Det är i ständig förbindelse med jorden och också med andra levande varelser. Genom att lära känna ditt eget inre kan du känna in vad du behöver göra och förstå för att komma vidare. Många hjärtan längtar efter lugn och ro just nu.

Det andra perspektivet är att du vet inifrån vem du är. Detta betyder att den förändring som sker är din själ som vill visa sig i större grad. Själen har med sig kraft, visdom och kärlek och vill verka som en högre vibrerande själ i allt det som sker på jorden. När en individ plötsligt kommer i kontakt med den insikten blir det påtagligt att de gamla ”drivrutinerna” plötsligt inte fungerar längre och inga nya finns att ladda hem.  Vi brukar tala om drivkrafter…
Vad får dig att ticka då du inte längre drivs av det du tidigare kämpat för?
Det här är effekter av en höjning av medvetandet på jorden. Du med ditt elektromagnetiska fält är i en betydligt lägre vibration än vad jorden är för tillfället. Du drivs på att växa inuti och förstå mer, vilket är det som sker då man blir mer medveten. Här faller en del saker bort helt plötsligt, eftersom en individ behöver lyssna till vad som är sant i hjärtat. Det är själen som säger så och inte längre vill tillåta saker som inte vibrerar sant. Kom ihåg här att ditt hjärta hela vägen vet exakt vad som är sant för dig.

Det tredje perspektivet
Du har med dig rädslor, skuldtänkande, skam och andra känslor. Inga av dessa hör hemma i framtiden. Allt är dåtid. Allt du kan göra för att rena dig från det du har med dig som sår, trauman, spår, föreställningar, präglingar och mönster ger dig en friare framtid och det blir mindre friktion i den höjning som pågår. Så fort du väljer att lägga något bakom dig lyser din själ upp lite extra och vill laga allt det som hänger ihop med det.

När du förstår att allt det du gör för att hela det som varit och lägga minnen och annat till rätta helar du också för oss alla eftersom det energimässigt påverkar helheten att du är fin i din energistruktur. Här finns det många vägar att gå. Jag hjälper till genom olika gruppaktiviteter och resor samt individuella möten och meditationskvällar. Meditation är ett sätt för en individ att ta emot läkning och ge plats åt helandet och därmed få vila en stund i det som sker i en läkningsprocess.

Jag märker att många slår på sig själva i en fas av omställning. Det kallas så det man genomgår i de två senare perspektiven. Kroppen kanske dessutom inte längre tål en del födoämnen som egentligen inte är rena nog för att passa din nya finare energi. Det kan kännas knepigt på många olika vis att förändras. Omställningen är också en benämning på hur människors energistruktur förändras i den här tiden. Jag återkommer till det vid ett senare tillfälle.

 2016-01-11 Bee Thufvesson

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather
 
Skapad av WebbMalin